Boka pass!

Information om COVID-19

Uppdatering 2020-08-13
Ny information för dig som haft ditt träningskort vilande under våren/sommaren.
Under våren/sommaren har du som är kund hos Kupolen haft möjligheten att löpande ha ditt träningskort vilande (pausat). Vi kommer från och med 2020-09-01 att starta upp alla vilande träningskort.

Du som inte önskar fortsätta din träning har alltid möjligheten att säga upp ditt träningskort. Träningskortet har en uppsägningstid på två hela månader. Du kan där med inte pausa ditt träningskort under uppsägningstiden.

Kupolen fortsätter arbetet med en säker miljö för dig som kund hos oss. Vi uppmanar alla våra besökare att fortsätta följa de allmänna råden gällande god handhygien, håll avstånd och stanna hemma vid sjukdomskänsla.

För dig som är över 70 år har Folkhälsomyndigheten satt ihop en egen sida med information som du kan läsa här:
https://www.folkhalsomyndigheten.se/smittskydd-beredskap/utbrott/aktuella-utbrott/covid-19/skydda-dig-och-andra/rad-och-information-till-riskgrupper/information-till-aldre/Äldre uppdateringar:

Uppdatering 2020-04-08
Vi har uppdaterat våra allmänna råd i enighet med Folkhälsomyndigheternas råd. Vi har även vidtagit vissa åtgärder gällande våra gruppträningar som ser ut enligt följande:

 • Flera utomhuspass kommer startas upp, se mer information om alla pass HÄR
 • Passen inomhus begränsas till 10 personer, detta för att vi ska kunna hålla avstånd och på så vis minska risken för smittspridning.
 • Våra allmänna råd (syns här bredvid/längre ner på sidan) har blivit uppdaterade

Vid frågor eller funderingar är ni varmt välkommen att höra av er till oss!

Till dig som PAUSAT ditt träningskort:
Glöm inte återkomma till oss om du önskar fortsätta din pausning även under Maj månad.


Uppdatering 2020-03-28
Regeringen kom igår ut med ett nytt beslut gällande allmänna och offentliga tillställningar för max 50 personer. Denna begränsning omfattar inte gym i dagsläget.

Utifrån våra bedömningar kommer Kupolen fortsätta hålla öppet som vanligt tills vidare. Vi följer aktivt och noga de råd och rekommendationer som ges från Folkhälsmyndigheten och Regeringen och kommer sätta in åtgärder och resurser där det behövs.

Som tidigare nämnt går det att frysa sitt medlemskap, vi fryser ditt kort i månadsomgångar, läs mer nedan eller kontakta receptionen. Du som inte har möjlighet att ta dig till Kupolen kan använda vårt träningsprogram för hemmaträning HÄR.

Vi kommer fortsätta uppdatera denna sida kontinuerligt.
Vänligen hör av dig till oss om du har några frågor eller funderingarUppdaterting 2020-03-19
Det är viktigt för oss på Kupolen att du som är här och tränar känner dig trygg i våra lokaler. Vi följer noga Folkhälsomyndigheten och Regeringens råd och rekommendationer. Vi är redo att vidta åtgärder i den takt som sker i utvecklingen av Covid-19. Följ vår Facebook och Hemsida www.kupolen.se för senaste uppdateringar.

Det är många som är oroliga för sig själv eller någon man tycker väldigt mycket om. Därför är det viktigt att vi värnar om hälsan och tar hand om oss själva men också andra. Endast tillsammans kan vi göra skillnad!

Därför kommer vi vidta ytterligare åtgärder från och med 19/3 som:

 1. SENIORPOWER INSTÄLLT

  Vi ställer in alla Seniorpower passen i 2 veckor framöver efter rekommendationen om att pensionärer och framförallt 70+ bör minska sociala kontakter. Det kan komma att ske ett längre uppehåll från gruppasset, allt beror på hur läget förändras i Sverige.

  Vi avråder även pensionärer och 70+ att träna i våra lokaler tills nya direktiv kommer. Kommer man ändå att träna här ser vi gärna att man tränar på andra tider än man brukar och inte i grupp för att minska smittorisken.

  Vi avråder ingen från att fortsätta ha sin hälsa i fokus och röra på sig. Det finns en hel del fysisk aktivitet som man kan göra hemifrån och även utomhus. Det viktiga i detta läget är att minska sociala kontakter på nära håll.

 1. FRYSNING AV MEDLEMSKAP

  Alla som känner sig otrygga med att vara här och vill pausa sitt medlemskap kommer att få göra detta. Vi pausar 1 månad åt gången då läget i Sverige kan förändras.
  VIKTIGT ATT VETA! - Det är upp till dig som medlem att höra av dig om du vill frysa ditt kort. Det är även ditt ansvar att höra av dig om 1 månad igen om du vill förlänga frysningen.

  Dragningen denna månaden 27/3 går tyvärr inte att stoppa. Men ni kommer ha det tillgodo när avtalet startas upp igen.

Tack för er förståelse kring att alla åtgärder som görs och eventuellt kommer att göras är för hälsans skull.

- KupolenUppdatering 2020-03-12 gällande Covid-19 (Coronavirus)
Då Folkhälsomyndigheten har höjt risken för allmän spridning till mycket hög vill vi på Kupolen göra våra kunder och patienter uppmärksamma på att vid symptom som exempelvis luftvägssymptom, feber och hosta ska du kontakta vården på telefonnummer 1177 och stanna hemma. Har du frågor gällande Coronaviruset kan du ringa 113 13 som är Sveriges nationella informationsnummer. Kontakta oss om du inte kan komma till kliniken så får du råd om träning hemma tillfälligt. Vi följer aktivt Folkhälsomyndighetens direktiv. Du som inte vill gå till gymmet kan använda vårt träningsprogram för hemmabruk som finns HÄR

Allmänna råd:

 • Vid minsta sjukdomskänsla stanna hemma eller gå hem (vi har överseende med 24h regeln)
 • Tvätta händerna noga med tvål och vatten. Gärna innan, under och efter besök på Kupolen.
 • Undvik att röra dig själv kring mun, näsa och ögon.
 • Tvätta av maskinerna i gymmet före och efter användning. Extra desinfektionsmedel finns utplacerat på flera platser i gymmet
 • Dela inte vattenflaska med andra
 • Har du möjlighet att byta om hemma både före och efter träning så ska du göra det
 • Personer över 70 år bör undvika offentliga miljöer och bör därför endast gå på våra utepass.
 • Minska övningar med närkontakt och håll avstånd

Vill du veta mer om Covid-19?
Här kan du läsa mer

Har du frågor om covid-19

 • Ring då 113 13 (nationella informationsnummret)

Behöver du sjukvård

 • Ring 11 77 (Om du misstänker att du har covid-19 ska du inte åka direkt till en mottagning)
Vill du få information om aktuella händelser och tips - Klicka här!