Boka pass!

FaR Recept

Fysisk Aktivitet på Recept (FaR)
Att röra på sig är en viktig del av att förbättra din egen hälsa. Det allra bästa är om du kan vara fysiskt aktiv lite varje dag, ta hellre flera korta promenader varje dag än en långpromenad i veckan. Rekommendationerna är att vuxna (över 18 år) ska röra sig sammanlagt minst 150-300 minuter i veckan. Intensiteten på träningen ska vara måttlig vilket innebär att du ska röra dig på ett sätt som gör att du blir varm och som ökar din puls och andning. Rekommendationerna för barn (under 18 år) 60 minuters aktivitet dagligen i måttlig till hög intensitetsnivå.

Fysisk aktivitet på recept (FaR) skrivs ut för att förebygga och lindra sjukdom och kan många gånger vara den bästa medicinen. Receptet är därför en del av din behandling och rehabilitering.

Vem kan får FAR recept?
Förutsättningarna för att få ett FAR recept är att anpassad fysisk aktivitet anses vara en lämplig metod att förbättra din hälsa eller behandla din sjukdom. Receptet skrivs ut av legitimerad sjukvårdspersonal så som fysioterapeuter, läkare, sjuksköterskor, dietister, psykologer mm. Receptet skrivs ut till dig personligen med anteckningar om restriktioner och rekommenderade aktiviteter. Receptet löses ut hos valfri friskvårdsaktör beroende på vad du önskar få ut av din fysiska aktivitet.

Lösa in receptet
Att lösa in ett FAR recept på Kupolen innebär att du får ett gymkort som varar i 3 månader för ett reducerat pris. I kostnaden ingår ett första tillfälle med en utbildad instruktör som visar dig hur du tränar på bästa sätt i gymmet. Tillsammans sätter ni sedan ihop ett program som du ska följa under din träningstid och bokar sedan in en uppföljningstid för att se att din träning löper på så som önskat. Givetvis finns vår personal tillgänglig om frågor eller funderingar skulle uppstå under din träningsperiod.

Kostnad för FAR
Receptet kostar 500kr att lösa ut och då ingår fri träning i vår gymlokal, för 100kr (deposition) får du även en tagg som innebär att du kommer in från 05.00 - 23.00 varje dag. Har du ingen tagg så är öppettiderna enligt receptionens öppettider. Receptet ingår inte i högkostnadsskyddet, det är ett sätt för dig att bli självständig och ta ansvar för din egen rehabilitering

Vill du få information om aktuella händelser och tips - Klicka här!